Blott en dag, ett ögonblick i sänder

Björn Salomonsson Åretalarna, Ledarskap, Okategoriserad, Sälj, Värdskap

Idag hjälpte jag min fru Åsa att bygga upp avdelningen för Exotic snacks på nybyggda Eurocash i Storlien. Under 30 års tid har jag haft förtroendet att tillsammans med starka varumärken bygga upp ett oräkneligt antal nyetablerade dagligvarubutiker i Sverige. Jag kände igen den förväntansfulla känslan av ”öppning, etablering, slita-in-i-det-sista”. Den är magisk! Men idag var en annorlunda dag, som ändå gav hopp.

Känslan av Karantän.

Storlien är nog en av de orter i Sverige där du upplever känslan av ett totalt stängt samhälle starkast, trots att Sverige inte satt regioner i karantän.  Det är avsaknaden av kunder från Norge som är så tydlig. Det enorma köptempel som just nu etableras har för närvarande 74 skrivna på orten som kundunderlag. Fullständig ridå kan man tycka.

Men den positiva glädje och framtidsanda man mötte bland personal, leverantörer och byggare på plats var starkare! Leenden, motiverande ord, glädje och en enorm längtan att få välkomna de norska kunderna när de väl släpps in över gränsen, bortom denna dag. De hade ett val, prata om det negativa i kölvattnet av rådande läget eller se det positiva och göra något bra med dagen. De valde det sistnämnda.

Köptemplets församling

Jag klev nöjt upp på stegen, predikstolen, tittade ut över ett gigantiskt tomt köptempel där den norska församlingen tvingats på flykt över gränsen och kom att tänka på Psalm 249 som jag blev påmind av en god vän i skidbacken häromdagen. Den är mer aktuell än någonsin.

I en tid av ängslan, ta en dag i taget. Fyll dagen med saker du annars skulle missat om allt var som normalt. Ladda för framtiden, det kommer vända, och var då redo. Men just nu, ta blott en dag, ett ögonblick i sänder.

Och till alla vänner från Norge: Jag längtar genuint efter er! Till viss del av köpkraften till Åre, Storlien och andra orter så klart, men främst längtar jag efter urkraften i era varma hjärtan. Ni saknas – vi ses snart!

Predikstolen, i köptemplet, längtande efter den norska församlingen 🙂
Blott en dag, tolkad av bästa Freddie R.I.P.

Om du vill:

Tänk ”Hur kan jag hitta fler goda handlingar än onda med den rådande situationen just nu. ”

Skriv ”Vad kan du göra i morgon av håltimmarna du troligtvis fått, som gjort din kalender luftigare för stunden. ”

Vill du veta mer, kontakta mig så ska jag lära dig allt jag kan.