Om Björn

Välkommen till Retailbjörnen – that´s me! Jag heter Björn Salomonsson och har utvecklat varumärken och säljorganisationer inom nordisk retail i över 30 år. Idag jobbar jag med strategier för motiverande merförsäljning och styrelseuppdrag. Jag anlitas ofta för inspirationsföreläsningar inom merförsäljning, kundbemötande och värdskap.

Retailbjörnen AB har ägarintressen i restaurang Fårö Strandcafé, CRM bolaget Genero Solutions samt förmedlingstjänsten Åretalarna, där jag arbetar aktivt i samtliga företag. Dessutom ser jag till att vara en lifestyle immigrant, det vill säga prioritera naturen och livsstilen i Åredalen som en del av livet tillsammans med familj och vänner.
Kattricket

2014 gjorde jag och min familj det jag kallar för kattricket. Ett kattrick är för mig att likt en katt klättra högt upp i ett träd och vila sig i form på en trygg gren. Då – plötsligt – ser man det byte man vill fånga och kastar sig rakt ut från det höga trädet! Kontrollen förloras och det pirrar i magen, men man är fortfarande fokuserad på målet. Kanske stukar man en tass i landningen. En stukad tass läker.

Ett kattrick för mig är att våga göra det oväntade – att utmana livet. För oss innebar det att släppa taget om det trygga vi byggt upp. Vi sålde andelar i företag, hus, möbler, kläder, allt. Flytten gick från Strängnäs till Åre. The Retailbear went Mountainbear!


Superkrafter

Detta steg har påverkat hur vi lever som familj och jag känner att både psykiska och fysiska krafter som jag inte trodde fanns har frigjorts. När vi ses, berättar jag gärna hur du kan få nytta av min kompetens för att utveckla din säljorganisation och ert ledarskap samt skapa motiverande merförsäljning.